Pravý, přírodní absint - Absinthe Original. Originální absinth s vysokým obsahem thujonu.
 Hledat 
Přihlásit  |  Můj účet  |  Obsah košíku  |  Pokladna   
Kategorie
Absinthové Doplňky
Dárkové Kupony
Informace
Obchodní Podmínky
Doprava & Platba
Jak Nakupovat
Věrnostní Program
Ochrana Údajů
Manukový Med
Kontakt
Otázky & Odpovědi
Nápoje & Koktejly
Smrtící alkohol
Soutěž Absinthe
Enter our Absinthe contest to win $1000!!!
Partner program
Informace
Otázky & Odpovědi
Přihlášení

Pouze La Boheme UK nabízí kvalitní, přírodní absinth.

Absinthe Original
je zabezpečena
certifikátem
COMODO

SSL Certificate Authority
SSL Certificate Authority

Manuka Med - unikátní přírodní manukový med z Nového Zélandu Manuka Med - unikátní přírodní manukový med z Nového Zélandu

Vzhledem k neustále stoupající popularitě manukového medu docházelo v posledních letech k velkému nárůstu padělků a také byl obyčejný med často chybně označován různými, často až zázračnými léčivými účinky. Novozélandská vláda tak musela přistoupit k přísným opatřením a dne 31.7.2014 došlo k výrazným změnám týkajících se označování, kategorizace, prodeje a exportu Manuka medu. Veškeré označení jako “Non-Peroxide Activity”, “Total Peroxide Activity”, “Peroxide Activity”, “Total Activity” a “Active” nemůže být již na medu používáno. Nyní jsou tak stanoveny přesné podmínky, které musí originální Mānuka med splňovat. Přesné znění podmínek stanovených MPI je zde.

Vzhledem k tomu je med, který je v současnosti na trhu v prodeji buď neoriginální nebo nesplňuje výše uvedená kritéria. U všech renomovaných producentů medu dochází v současnosti k přeznačování výrobků, které splňují přísné laboratorní testy a mohou nést označení Mānuka Honey.

Certifikovaný, přírodní UMF® Manuka med (též nazývaný manukový med), který vám již brzy nabídneme, obsahuje unikátní methylglyoxal (MG) a je proto tak ceněný pro své antibakteriální vlastnosti, které jsou schopny čelit i bakteriím odolným proti běžně používaným antibiotikům ovšem bez vedlejších negativních vlivů těchto léků na organizmus.

CO JE MANUKA MED?

Unikátní Manuka med (nazývaný též manukový med) je certifikovaný novozélandský med, který se díky svým laboratorně ověřeným léčivým vlastnostem řadí k tomu nejlepšímu co nám může příroda nabídnout. Manukový med se od klasického včelího medu liší svými přesně definovanými vlastnostmi, způsobem sběru a zpracování. Jeho vlastnosti a účinné látky (především pak methylglyoxal) jsou přesně popsány a je proto právem označován jako přírodní lék. Jeho účinný faktor se zjišťuje laboratorně a musí být uveden na každém balení tohoto medu. Čím vyšší faktor, tím lépe je možno manukový med využít při konkrétních potížích. Proto po manukovém medu sáhnou všichni příznivci přírodních léčiv. V USA byl tento med oceněn značkou U.S. Fancy Grade, což je nejvyšší ocenění udělované přírodním produktům splňujícím nejpřísnější požadavky na jejich čistotu a způsob zpracování.

Manuka med Manuka med je účinný prostředek v prevenci a boji s bakteriemi, pomáhá léčit nemoci jako je angína, bolesti v krku, nachlazení, napomáhá významně regeneraci buněk při žaludečních potížích a žaludečních vředech. Působí velmi dobře i preventivně (doporučeno užívat hlavně v zimních měsících). Je také dobrým pomocníkem při léčbě vedlejších účinků při ozařování, má blahodárný vliv na kvalitní spánek a odbourávání únavy a bolestí hlavy, vítaný pomocník při "kocovině".
Více o prospěšnosti manukového medu a jeho využití při léčbě růyných onemocnění se můžete dočíst na stránkách zdravé výživy.

JAKÝM ZPŮSOBEM SE MANUKA MED ZÍSKÁVÁ?

Nádherná a nedotčená krajina Nového Zélandu je domovem plantáží keře Manuka (leptospermum scoparium). Samotný keř Manuka je též ceněn jako léčivá rostlina a byl odvěky využívám pro své blahodárné účinky. Když se květy tohoto keře začínají rozevírat jsou doprostřed těchto plantáží dopraveny úly plné včel. Celá operace musí však být pečlivě naplánovaná, aby včelstva byla přivezena na správné místo a ve správný čas, tak aby se zachytil ten velmi krátký moment, kdy květy keře Manuka nabízejí své přírodní bohatství. K provedení této bleskové akce se nezřídka používají vrtulníky a nákladní vozy, které úly s včelami na určené místo převážejí. Včely potom mají jediný úkol - sbírat z rozkvetlých keřů nektar a vyrábět jednokvětý manukový med. Jakmile keře manuka odkvetou, včely jsou převezeny na jiné místo, kde keře rozkvétají díky místnímu podnebí a poloze později. Tento proces začíná na Severním ostrově a pokračuje jižním směrem, tedy ke chladnějším pásmům Nového Zélandu.

Takto pracně získaný med je stáčen s maximální pečlivostí a přísnou kontrolou kvality. U jednotlivých šarží medu je pak laboratorně určeno množství zdraví prospěsných látek. Množství těchto aktivních látek určuje faktor vyjádřený číslem 5 až 25. Výsledkem této krásné práce jsou plné sklenice Manuka medu označené vždy aktivní hodnotou.

ROZDÍL MEZI "NORMÁLNÍM" MEDEM A MEDEM MANUKA

Manukový med se od klasického včelího medu liší svými přesně definovanými vlastnostmi, způsobem sběru a zpracování. Jeho vlastnosti a účinné látky jsou přesně popsány a je proto právem označován jako přírodní lék. Keře manuka jsou na Novém Zélandu pěstovány i cíleně právě pro výrobu manukového medu. Doba květu u těchto keřů není příliš dlouhá, proto je nutno zajistit, aby se včelstvo dostalo ke květům manuky v tu správnou dobu, včely tak mohly posbírat nektar a vyrobit med. Jedná se o med jednodruhový, v nejvyšší kvalitě. Zajištění procesu opylování a kvalita stáčení a zpracování patří k nákladným činnostem, z čehož se odvíjí celková cena manukového medu.

Jeho účinný faktor se zjišťuje laboratorně a musí být uveden na každém balení tohoto medu. Čím vyšší faktor, tím lépe je možno manukový med využít při konkrétních potížích. Včely mají zajištěnu vynikající péči. Při stáčení se dbá na čistotu a kvalitní zpracování medu. V laboratoři se pak kontroluje nejen kvalita manukového medu, ale stanovuje se také stupeň aktivního účinku proti bakteriím. Označení antibakteriálního faktoru (MG) má pak každá sada medu přímo z laboratoře. Čím větší je hodnota aktivity medu, tím vyšší je jeho léčivý účinek. Označeno je každé balení manukového medu a dá se podle něj zjistit více o tom, jak byla právě tato sada zpracována. Takovou aktivitu jiné druhy medu nemají. A tato unikátní antibakteriální aktivita, která je vyšší než normální aktivita nacházející se v jiných medech, je faktor který staví účinnost Manuka medu s ratingem UMF® vysoko nad ostatní medy.

Všechny medy z keřů Manuka tedy procházejí testy, účelem kterých je stanovit jejich neperoxidovou aktivitu. Tyto testy provádí laboratoř schválená vládou Nového Zélandu. Medům vykazujícím neperoxidovou aktivitu je udělen UMF® rating. Medy, které vykazují obvyklou peroxidovou aktivitu jsou potom označeny jako medy aktivní s číselným ratingem účinnosti. Každá šarže medu - jak UMF® tak aktivních - pak dostane svoje individuální číslo, což znamená, že původ medu lze vystopovat až do úlu ze kterého šarže pochází.

Dle posledních výzkumů je tato dodatečná neperoxidová aktivita látka nazývaná methylglyoxal (MG) vyznačující se silnou schopností ničit škodlivé bakterie. Vědci dosud nepřišli na to, proč se tato látka přirozeně vyskytuje pouze v některých medech Manuka a to v množství 200x vyšším než v jiných medech na světě. Unikátní přírodní látka methylglyoxal byla objevena profesorem Peterem Molanem z Waikato University, NZ a identifikována profesorem Thomasem Henlem, University of Dresden.

CO ZNAMENÁ UMF® FAKTOR?

UMF® logo je uznávané na celém světě jako standard, který identifikuje a měří potenciál unikátní antibakteriální aktivity Manuka medu.

UMF® je registrovaný název a značka AHMA (Active Manuka Honey Association) a může být použita pouze uživateli, kteří mají potřebnou licenci a který splňuje přísná kriteria, zahrnující monitorování a audity kvality Manuka medu.

UMF logo


Každé balení Manuka medu je označeno symbolem s připojenou hodnotou UMF® 5+, 10+, 15+, 16+ , 20+, 25+. Je to doklad certifikace a laboratorního určení antibakterální aktivity takto označeného konkrétního balení medu Manuka. Každé balení lze také dle dalšího označení na obalu lze zpětně „vystopovat“ a zjistit podrobnosti o jeho zpracování.

UMF® je označení medu stupnicí udělovanou medu Manuka, který po laboratorním otestováni vykazuje neobyčejnou, přirozenou a velmi stabilní a účinnou neperoxidovou antibakteriální aktivitu, která se nevyskytuje v jiných druzích medu. Přítomnost této specielní neperoxidové aktivity lze zjistit pouze laboratorními testy fenolového koeficientu.

Označení UMF® následované číslem vyjadřuje intenzitu UMF® aktivity v příslušné šarži stočeného medu. Čím vyšší je tedy toto číslo, tím mocnější jsou jeho příznivé účinky na organizmus. Například sklenice UMF®20+ Manuka medu má dvakrát vyšší antibakteriální účinky než Manuka med označený UMF® 10+.

CO MŮŽETE OD MANUKA MEDU OČEKÁVAT?

Antibakteriální vlastnosti manuka medu mohou působit preventivně vůči různým chorobám a to i proti MRSA baktérii velmi rezistentní proti antibiotikům jako je tetracyklin, makrolidy a gentamicin.
Může pomoci při žaludečních potížích a žaludečních vředech.
Speciální druhy tohoto medu lze používat i zevně při hojení ran, vředů a nežidů, diabetických vředů a menších popálenin.
UMF® vlastnosti medu jsou efektivní proti baktériím, které způsobují angínu, bolest v krku a nachlazení.
Významně podporuje činnost srdečního svalu - je ho tedy doporučeno užívat při nemocech srdce.
V kombinaci s urologickým čajem pomáhá při obtížích s močovými cestami a ledvinami.
Napomáhá při regeneraci buněk a proto je vítaným pomocníkem při zmírňování nežádoucích účinků ozařování.
Má blahodárný vliv na spánek, napomáhá odbourávání únavy a bolesti hlavy.
Manukový med pravidelně užívá jako prevenci i tenista Novak Djokovic, operní zpěvačka Katherine Jenkins, Ozzy Osbourne a mnoho dalších. Manukový med není vhodný pro dětí mladší 12ti měsíců.

JAK SPRÁVNĚ MANUKA MED UŽÍVAT?

Naneste čajovou lžičku aktivního UMF® medu (doporučeno nejméně UMF®10+) na kousek chleba, topinky či sušenky. Takto užívejte aktivní Manuka med třikrát denně. Nepožívejte tekutiny hodinu před užíváním a půl hodiny po užívání medu. To pro to, aby se med v žaludku neředil. Nanesení medu na chléb či sušenku prodlouží čas působení medu v žaludku. Nejlépe užívat na lačný žaludek hned zrána.

Pokud je zachování tohoto režimu problém, pak konzumujte aktivní Manuka med přímo z čajové lžičky, tedy třikrát denně jednu lžičku.

Nepoužívejte aktivní Manuka med ke slazení horkých nebo chladných nápojů, ovesné kaše, jogurtu. Teplo ničí unikátní vlastnosti medu a tekutiny ho ředí a med tím ztrácí na účinnosti.

Neskladujte v lednici.

KDE SE DÁ KOUPIT CERTIFIKOVANÝ MANUKA MED?

Již brzy zde, na našich stránkách, neboť vám ve spolupráci s registrovaným producentem z Nového Zélandu již brzy nabídneme unikátní, certifikovaný manuka med, obsahující methylglyoxal (MG). Pro bližší informace nás mezitím můžete kontaktovat zde: kontaktní formulář

Pokračovat
Měny
Nejprodávanější
1.Absinthová Sklenička Versailles
2.Absinthová Lžička
3.Absinthová Fontána Lady
4.Absinthová Sklenička Perigord
5.Absinthová Sklenička Pontarlier
Recenze Více
Absinthe Original
Nejprve bych asi začal tím co absinth je. Absinthe je bylinn ..
5 z 5 hvězdiček!
Zkušenosti Více
Just received my gift pack, glasses and spoon. Right on time! You guys are the best! This is the first time for me (yeah, fairy virgin!) and...

Read more...
e-Novinky
Objednejte si naše čtvrtlení e-Novinky, plné koktejlů, slev a kupónů:



Facebook
Absinthe Original Facebook

Kupujte přírodní Absinth s thujonem online v e-shopu Absinthe Original


Láhev Zdarma | Soutěž Kreativity | Kontakt | Mapa stránek | PDF Katalog | Otázky & Odpovědi | Odkazy & Linky
Pravý Absinth | Absinthové Lžičky | Absinthové Skleničky | Absinthové Dárky | Koupit Absinthe
Czech English Deutsch

Popular Searches