Krásná, kvalitní chromovaná lžička na absint určená na překapávání cukru. Vytvořená podle originální lžičky Les Feuilles d'Absinthe z 19. století. Tato lžička na absint je dokonalým doplňkem absintové fontány a tvoří nedílnou součást výbavy, pokud si chcete absint vychutnat tradiční metodou s překapáváním.
Tradiční absinthová receptura:
Nejprve nalijte cca 2-3 díly absintu do absintové sklenice a na její horní okraj opatrně položte absintovou, speciálně upravenou, perforovanou lžičku. Na tu následně umístíte kostku cukru. Po té z karafy, konvice nebo z absintové fontány pomalinku přez cukr do sklenky dolévejte ledovou vodu, až se cukr rozpustí a poměr vody k absinthu je cca pět ku dvěma, dle požadované chuti. Absint uvolní směsici vůní, barva se pomalinku změní a pak už jen stačí lžičkou absint zamíchat, pomalu jej popíjet a vychutnávat si jeho jedinečné aroma a chuť.